«Όταν η πατρίδα μας έχει περάσει μια τόσο μεγάλη δοκιμασία όπως ήταν η πανδημία του κορωνοϊού και την πέρασε σχεδόν αβρόχοις ποσί, είναι κρίμα μετά από τη φάση που περάσαμε τα δύσκολα, λόγω της ασυνειδησίας των πολιτών να κινδυνεύουμε να έχουμε εκείνη την κρίση την οποία υπέστησαν άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ιταλία, η Ισπανία κτλ».

Αυτά ανέφερε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για τον ντόρο που δημιουργήθηκε με την υπόθεση του υποστατικού στον Πρωταρά για παραβίαση του Περί Λοιμοκαρθάσεως Νόμου, και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι δεν είναι μόνο ασυνειδησία των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής, αυτοί έχουν και ποινική ευθύνη διότι δεν τηρούν τον Νόμο. Είναι και ασυνειδησία των πολιτών οι οποίοι και αυτοί παρανομούν αλλά ταυτόχρονα δεν λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους και την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες τους, διότι εάν δεχθούμε ότι δεν τους νοιάζει ο εαυτός τους, θα πρέπει στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης να λαμβάνουν υπόψη τους κινδύνους που εγκυμονούνται για άτομα ευάλωτα και μεγαλύτερης ηλικίας».

«Πιστεύουμε ότι ο πέλεκυς του νόμου να είναι αυστηρός και να τιμωρείται αμέσως εκείνος που παρανομεί, δηλαδή με την διαδικασία του αυτόφωρου» τόνισε καταληκτικά.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020