«Χαιρετίζουμε την άδεια που παραχωρήθηκε από τις παράνομες Βρετανικές Βάσεις στους νόμιμους κατοίκους της περιοχής για την ανάπτυξη των περιουσιών τους και αναγνωρίζουμε και το γεγονός ότι θα άρει και μια κοινωνική αδικία την οποία υφίστανται τόσα χρόνια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών».

Αυτά ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Επισημαίνουμε όμως ότι είναι ευθύνη της Κυπριακής Κυβέρνησης να προστατεύσει με κάθε τρόπο τους πάρα πολύ ευαίσθητους υδροβιότοπους, που προστατεύονται από τη συνθήκη Ramsar, και τέτοιοι είναι οι υδροβιότοποι του Ακρωτηρίου, από πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή.

Μια άναρχη ανάπτυξη θα τους καταστρέψει ολοσχερώς, όπως έχει καταστραφεί ο υδροβιότοπος της Αλυκής της Λάρνακας και άλλοι παρόμοιοι πολύ ευαίσθητοι υδροβιότοπους του τόπου μας».

«Επίσης η αρχιτεκτονική του τοπίου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταραχθεί, σε πανέμορφες περιοχές όπως είναι το Κούριο και η παραλία της Επισκοπής. Για αυτό το λόγο θα είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί να προστατέψουμε ότι όμορφο έχει μείνει πια στη χώρα μας» ανέφερε καταληκτικά.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020