Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε την κυβερνητική ανεπάρκεια στην διαχείριση του κορωνοϊού. Το Υπουργείο Υγείας δεν κατανοεί το λάθος της επιλογής ελλειμματικού νοσοκομείου ως Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Από την άλλη, οι δικέφαλες διοικήσεις των νοσοκομείων αδυνατούν να λάβουν τα διορθωτικά μέτρα και πάντοτε επιβάλλεται η συνήθως εσφαλμένη θέση των εχόντων τα ηνία στον ΟΚΥΠΥ.

Όλα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αδρανοποιηθεί ή υπολειτουργούν λόγω μετακινήσεων ασθενών, θετικών στο κορωνοϊό. Δεν μπορούν να κάνουν εισαγωγή ΟΛΩΝ αυτών των ασθενών σε ένα και μόνο νοσοκομείο! Εξακολουθούν να διασκορπίζουν ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό σε όλα τα νοσοκομεία, να κατασκευάζουν νέες Εντατικές σε νοσοκομεία με προχειρότητα και χωρίς σχεδιασμό, να ισχυρίζονται ότι κατασκεύασαν θάλαμο βραχείας νοσηλείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού για διαλογή των ασθενών, αλλά και για να “αποσυμφορήσουν” τον 5ο όροφο που είναι… άδειος. Διότι αν είναι γεμάτος, γιατί μας λένε ότι στην Λεμεσό νοσηλεύονται μόνο 2-3 περιστατικά; Και αφού το νοσοκομείο αναφοράς και το κέντρο αποκατάστασης Τερσεφάνου είναι μισοάδεια, γιατί αφήνουν ασθενείς με εκδηλωμένη την νόσο στα σπίτια τους με παρακολούθηση από… τηλεφώνου;

Ας δεχθούμε ότι οι εντελώς ασυμπτωματικοί θα κλειστούν στο δωμάτιο τους, δεν θα έλθουν σε επαφή με κανένα και θα εξουδετερώσουν μόνοι τους τον ιό, (άλλωστε αυτό λέγει και ο επιστήμων Τραμπ). Αυτοί που έχουν συμπτώματα και χρειάζονται έγκαιρη έναρξη θεραπευτικής αγωγής; Ποιος τέλος πάντων αποφασίζει γι’ αυτούς;

Οι ανακοινώσεις των επιστημονικών επιτροπών βρίθουν ανακριβειών και εξωραϊστικών θριαμβολογιών. Χθες απέκρυψαν ότι ανάμεσα στα νέα κρούσματα ήταν 15 επιστήμονες του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, (νεογνολόγοι, παιδίατροι, νοσηλευτές, μαίες). Απέκρυψαν το κλείσιμο της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, αλλά εκδηλώνουν ικανοποίηση επειδή στην Πάφο από τους 1200 που είχαν πρόθεση να υποβάλουν σε έλεγχο, εξέτασαν τους μισούς και βρήκαν 1% κρούσματα.

Στο προσωπικό των νοσοκομείων αρνούνται με απειλές την λήψη προστατευτικών μέτρων, τη διάθεση καταλλήλων στολών, μασκών, γαντιών και το απλούστερο: Την εξέταση στον κορωνοϊό.

Έχουμε βάσιμη πληροφόρηση ότι δεν ανακοινώνονται όλα τα θετικά περιστατικά και τα κρούσματα σε νοσοκομεία: Ιδιωτικά και Δημόσια.

Η κατάσταση θυμίζει Μαρί: Πολλοί προειδοποιούν αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση κωφεύει και καθησυχάζει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020