«Η χθεσινή κατάθεση του θεμέλιου λίθου των εγκαταστάσεων του τερματικού για εισαγωγή υγροποιημένου Φυσικού Αερίου βάζει την Κύπρο σε μια νέα ενεργειακή εποχή. Ευελπιστούμε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2022, και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν τελειώσει, γιατί θα μεσολαβήσουν οι Προεδρικές Εκλογές του 2023. Ο Κύπριος καταναλωτής και τα κυπριακά νοικοκυριά θα μπορούν από το καλοκαίρι του 2022 να απολαμβάνουν μειωμένους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Αυτά δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας για την αύξηση της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και Δόξα τω Θεώ η ηλιακή ενέργεια τον τόπο μας ένα προνόμιο που δεν έχουν όλοι».

«Το γεγονός ότι η πρώτη απόφαση για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Κύπρο λήφθηκε το 2003 και ολοκληρώνεται με καθυστέρηση 19 ολόκληρων χρόνων, έχει να κάνει, ξεκάθαρα, με τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να «διασφαλίσουν» τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των υφιστάμενων εταιριών στην νέα ενεργειακή εποχή» κατέληξε στις δηλώσεις της η κ. Θεοχάρους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020