Είναι πολύ μικρό το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ που συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις της η κυβέρνηση για εφάπαξ βοήθεια στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοεργοδοτούμενους και δεν καλύπτει τις ανάγκες επιβίωσης τους.

Η Κυβέρνηση εξήγγειλε αρχικά 400 εκ. τα οποία έγιναν 200 και στη συνέχεια έγιναν 100 εκ ευρώ.

Δεν είμαστε μαξιμαλιστές, γνωρίζουμε τις δυσχέρειες που ήδη αντιμετωπίζει το Κράτος, αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να στηριχθούν κατά προτεραιότητα.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε ποιους θα δοθούν τα δάνεια με τις κρατικές εγγυήσεις.

Υπήρξε σχετική συζήτηση περί διαφάνειας στο Εθνικό Συμβούλιο χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Χθες τέθηκε και πάλι στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής το ζήτημα της εμπλοκής στη διαδικασία του Γενικού Ελεγκτή.

Τονίζουμε ότι οι μηχανισμοί πρέπει να λειτουργήσουν με  δίκαιο τρόπο και να μην επαναληφθεί το φιάσκο του 2013 όπου ναι μεν επήλθε ένα «success story» στην Οικονομία, αλλά αυτό αφορούσε το 2% του πληθυσμού. Είδαμε πως δεινοπαθούσε ο λαός μας μέχρι και το χτύπημα του κορωνοϊού και πως δεινοπαθεί.

Θα πρέπει σιγά σιγά να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους για στήριξη της Οικονομίας μας.

Να μην αναπνέουμε μόνο με τον πνεύμονα του τουρισμού, ο οποίος έχει υποστεί αλλεπάλληλες κρίσεις από το 1990 μέχρι σήμερα.

Ας δώσουμε επιτέλους μεγαλύτερη σημασία στη δική μας πρωτογενή παραγωγή, την πράσινη και γαλάζια ανάπτυξη, την μεταπρατική βιομηχανία, τις εξαγωγές και τις υπηρεσίες.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2020