Χαιρετίζουμε τον ενθουσιασμό με τον οποίο ξεκίνησαν για τις Βρυξέλλες τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Νίκος Δένδιας, όσο και ο δικός μας υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσουν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας αλλά είναι αμφίβολο κατά τη δική μας εκτίμηση αν θα το επιτύχουν.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και αυτό φαίνεται τόσο από τις δηλώσεις Μπορέλ όσο και από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η Γερμανία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συγκρουστεί με τον Ερντογάν.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός του ότι όταν είχαμε πολύ ισχυρά όπλα στη διάθεση μας στο παρελθόν, δεν τα χρησιμοποιήσαμε.

Οφείλεται στο γεγονός ότι οι μέχρι τώρα εκπρόσωποι μας στην Ε.Ε με τις πολιτικές του κατευνασμού, με τις φιλοτουρκικές τους δηλώσεις, με τις δήθεν φιλειρηνικές τους προσεγγίσεις, έπεισαν τους πάντες ότι είμαστε έτοιμοι να συμβιβαστούμε.

Για αυτό και η Ευρώπη έρχεται αυτή τη στιγμή να διαπραγματευτεί -εξ ονόματος ημών με τον κατακτητή- χωρίς καν να αναγνωρίζει ότι στην Κύπρο έχει γίνει εισβολή, εθνοκάθαρση, και έχει αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού με τον εξισλαμισμό που έχει επέλθει στα κατεχόμενα.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020