Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη αποτελούμενη από την Πρόεδρο, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, κ. Πόλυ Παλλήκαρο και τον Οργανωτικό Γραμματέα, κ. Πέτρο Φανάρη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), κ. Νώντα Κλ. Μεταξά.

Μετά τη συνάντηση η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης σε δηλώσεις της ανέφερε: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας επισκεφθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου και συζητήσαμε μαζί του όλα τα εγγενή προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το ευγενές και παιδαγωγικό άθλημα της αντισφαίρισης. Το μείζον πρόβλημα το οποίο θα θέλαμε να ρυθμιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -και ήδη έχουμε αρχίσει τις διαδικασίες μέσω της Βουλής- είναι η τροποποίηση του περί Στοιχημάτων Νόμου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αντισφαίριση καταλαμβάνει ένα πολύ υψηλό μερίδιο όσον αφορά τα στοιχήματα και συνεπώς δικαιούται να έχει μια οικονομική στήριξη από το ποσοστό του 3% το οποίο δίνεται στον αθλητισμό, το 2,5% δίνεται στο ποδόσφαιρο το οποίο έχει και την πρωτοκαθεδρία, αλλά η αντισφαίριση η οποία έχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό στα στοιχήματα δεν λαμβάνει τίποτα.  Επιπλέον, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η αντισφαίριση έχει τιμήσει πολλές φορές την Κύπρο, έχει αναδείξει παγκόσμιας κλάσης αθλητές, έχει φέρει την σημαία της πατρίδας μας και έχει ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης από τους νικητές αθλητές μας, θεωρούμε ότι είναι άδικο να μην έχει τη στήριξη που δικαιούται από την Πολιτεία. Για αυτούς τους λόγους θα προσπαθήσουμε να τροποποιήσουμε τον περί Στοιχημάτων Νόμο».

Με τη σειρά του ο κ. Νώντας Μεταξάς δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Αλληλεγγύη και ειδικά στην Πρόεδρο, την οποία γνωρίζω από χρόνια και της έχω μεγάλη εκτίμηση. Είναι με μεγάλη ικανοποίηση που άκουσα τις δηλώσεις της κ. Θεοχάρους. Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση και καλύψαμε όλα τα θέματα του αθλητισμού, της αντισφαίρισης και είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρήκα τόση κατανόηση. Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω και πάλι την ευγνωμοσύνη μου στην κ. Θεοχάρους».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020