ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΤο έγκλημα του Συνεργατισμού είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να το κρύψει κάτω από το χαλί. Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής είναι καταπέλτης και δεν μπορούν να το ρίξουν στον κάλαθο των αχρήστων.

Η απαξίωση του πορίσματος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει επισυμβεί σε οποιαδήποτε ευνομούμενη Πολιτεία.

Για εμάς το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής πρέπει να ιδωθεί μέσα στις πραγματικές του διαστάσεις, ως μια σοβαρή ερευνητική διαδικασία και η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την ατιμωρησία σε αυτό τον τόπο. Το ένα οικονομικό σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο, και κάθε σκάνδαλο να ξεχνιέται μόλις εμφανιστεί ένα άλλο.

Δεν είναι ζήτημα εκδικητικότητας αυτή τη στιγμή. Έχει καταστραφεί ο Συνεργατισμός, η μεγαλύτερη κατάκτηση της οικονομικά ασθενέστερης τάξης αυτού του λαού. Για να ικανοποιηθεί το περί Δικαίου αίσθημα του λαού θα πρέπει οι ένοχοι να τιμωρηθούν.

Το πόρισμα είναι πολύ σημαντικό εργαλείο και καταδεικνύει ότι έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο φαγοπότι, χωρίς ίχνος ντροπής. Οι ποινικοί ανακριτές πρέπει να στείλουν στη φυλακή εκείνους που θα αποδειχθεί ότι είναι ένοχοι. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης πρέπει να πέσει βαρύς σε όσους ευθύνονται για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Επίσης, ζητούμε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Επιμένουμε σε αυτό το σημείο διότι δεν μπορεί να αφήνονται σκιές για κανέναν πολιτικό. Πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολλών εκατομμυρίων, που έχουν πάρει χαριστικά δάνεια, που έχουν συνδράμει με την συμπεριφορά τους στην καταστροφή του Συνεργατισμού.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019