Οι νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την κατάληψη των κυπριακών θαλασσών από τον τουρκικό στόλο και την ανενόχλητη διενέργεια ερευνών και γεωτρήσεων από τουρκικά σκάφη στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράλληλα με την απουσία οιασδήποτε ουσιαστικής αντίδρασης από την Ελλάδα, την Ε.Ε. και τους άλλους «συμμάχους» μας, και μετά την τρομερά επικίνδυνη και συνεχιζόμενη εισβολή «μεταναστών» αγνώστου προέλευσης από τα κατεχόμενα -οργανωμένη από την Τουρκία-, ο κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων δεν προάγει την σωστή λύση του Κυπριακού αλλά την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Διότι η «ΤΔΒΚ» καίτοι και επισήμως υποτελής στην Τουρκία από τις 27 Μαΐου, απαιτεί την αναγνώριση της από την Κυπριακή Δημοκρατία προκειμένου να επιτρέψει την διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Το άνοιγμα δηλαδή, εδραιώνει την οριστική διχοτόμηση. Αν δε, η Τουρκία επιβάλει τις θέσεις της δια των εκβιασμών και δια της βίας σε δήθεν συνέχιση των συνομιλιών προς επίλυση του Κυπριακού, την οριστική κατάληψη της Κύπρου.

Οι κίνδυνοι από την αύξηση των ορδών μεταναστών που θα συνεχίσει να προωθεί ο Ερντογάν στις ελεύθερες περιοχές, η άθλια οικονομική κατάσταση του λαού μας -γεγονός που μπορεί να τον ωθήσει σε αυξημένες μεταβάσεις στα κατεχόμενα όπου δήθεν «τα αγαθά είναι φθηνότερα»- αλλά και οι κίνδυνοι από τον COVID19 που δεν εξέλιπαν, εκτιμούμε ότι καθιστούν τη μη διάνοιξη των οδοφραγμάτων αυτή την στιγμή στοιχειώδες μέτρο εθνικής επιβίωσης. Με μοναδικές εξαιρέσεις τις διελεύσεις των εγκλωβισμένων, των μαθητών και των ασθενών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020