Είναι τραγικό το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τηλλυρίας με τα τερτίπια τα οποία εφαρμόζει το κατοχικό καθεστώς, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες απολαμβάνουν προνομιακής μεταχείρισης διερχόμενοι από τις ελεύθερες περιοχές χωρίς κανένα έλεγχο προς τα Κόκκινα.

Προ 15μέρου είχε τεθεί το ζήτημα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνίτη και εν εναντία περιπτώσει του κλεισίματος των άλλων οδοφραγμάτων από μέρους της κυπριακής κυβέρνησης, θεωρήσαμε ότι αυτή η θέση είναι πάρα πολύ σωστή. Πέρα από τη δικιά μας θέση ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε η κυπριακή κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ζήτημα του κλεισίματος των οδοφραγμάτων.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι οι Τούρκοι δεν διστάζουν να εκβιάζουν μια ολόκληρη ομάδα πολιτών και το κράτος μας στο σύνολο του με το ζήτημα της διέλευσης.

Ενώ γνωρίζουν οι ίδιοι ότι το πρόβλημα της διασποράς του κορωνοϊού δεν πρόκειται να προέλθει στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές, αλλά ο κίνδυνος είναι να υπάρξει διασπορά από τις κατεχόμενες περιοχές και την Τουρκία -με την οποία αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία-, προς τις ελεύθερες περιοχές.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020