«Ως Κίνημα Αλληλεγγύη δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης των στρατιωτών μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πηγαίνουν τα παιδιά μας στους πολέμους των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Άλλωστε αυτό δεν σημαίνει ότι γίνουμε υποχείριο των ΗΠΑ, αν τα παιδιά μας εκπαιδευτούν σε αμερικάνικα οπλικά συστήματα ή στις τεχνικές του σύγχρονου πολέμου. Όπως δεν γίναμε και υποχείριο των Ρώσων επειδή εκπαιδεύτηκαν οι στρατιώτες μας στους S300 και σε άλλα οπλικά συστήματα που αγοράσαμε από τη Ρωσία».

Αυτό δήλωσε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Καλούμε τον μεν ΔΗΣΥ -ο οποίος με βάση τη συγκεκριμένη εκπαίδευση προσπαθεί να πείσει το λαό δήθεν ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολυεπίπεδης και αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής του-, αλλά και το ΑΚΕΛ -το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι η Κύπρος προσδέθηκε στο άρμα των ΗΠΑ- να επικεντρωθούν με σοβαρότητα στη μεγάλη αναγκαιότητα του τόπου, την αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Ελλάδα».

«Το οποίο, είναι το μοναδικό ρεαλιστικό εγχείρημα το οποίο θα προσδώσει αίσθημα ασφαλείας στο λαό μας», κατέληξε στις δηλώσεις της η κυρία Θεοχάρους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020