ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΣΥ

  «Το Κίνημα Αλληλεγγύη κατά τη σημερινή συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών κατέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις που αφορούν την εφαρμογή και τη λειτουργία του ΓεΣΥ» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Πόλυς Παλλήκαρος, μετά το πέρας της συνεδρίας στο Προεδρικό.

  Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Αλληλεγγύης οι εισηγήσεις είναι οι εξής:

  • Η σταδιακή εφαρμογή του ΓΕΣΥ πρέπει να αρχίσει άμεσα, και συγκεκριμένα από το μονοασφαλιστικό και από τον τομέα της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, όπου συμπεριλαμβάνονται οι διαγνωστικές εξετάσεις και τα φάρμακα.
  • Άμεση διοικητική και επιστημονική αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Με την αυτονόμηση τα κρατικά νοσηλευτήρια θα γίνουν ανταγωνιστικά, και θα μπορέσουν να εισέλθουν σε ένα χώρο σκληρού ανταγωνισμού με τον ιδιωτικό τομέα.
  • Τα 50 εκατομμύρια ευρώ τα οποία εισπράττει το κράτος από τις εισφορές των Δημόσιων Υπαλλήλων και από τα παράβολα τα οποία καταβάλλουν οι πολίτες στα κρατικά νοσηλευτήρια, να αξιοποιηθούν άμεσα στην Υγεία.
  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε σήμερα οδικό χάρτη ο οποίος εμπεριέχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για όλες τις αποφάσεις που θα αφορούν την πορεία υλοποίησης του ΓεΣΥ, τον οποίο θα μελετήσουμε και στη συνάντηση που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναμένουμε να τον οριστικοποιήσουμε.
  • Το Κίνημα Αλληλεγγύη διατηρεί τη πάγια θέση του για προώθηση του ΓεΣΥ σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

  Καταλήγοντας, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης είπε ότι «Για να προσφέρεται σε όλους το αγαθό της Υγείας, πρέπει να υπάρξει αποσυμφόρηση στον κρατικό τομέα με τη σταδιακή εφαρμογή του ΓεΣΥ, αρχίζοντας από εξωνοσοκομειακή περίθαλψη».

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016