Τώρα μπορούμε να επιτύχουμε την αναγνώριση της ΚΔ από την Τουρκία

  Δεν έχουμε καμιά προσδοκία από την επίσκεψη των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στην Άγκυρα.

  Μας έχουν συνηθίσει σε ωραία λόγια που δεν έχουν καμιά ισχύ και δεν μεταφράζονται σε πράξεις.

  Αμέσως μετά την προκλητική απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει την Τουρκία από τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία και ενώ προκαλεί με την πρόθεση του να καταγγείλει την  συνθήκη του  Μοντρέ, η Ε.Ε αντί να επιβάλει κυρώσεις, επισκέπτεται την Άγκυρα, την θωπεύει και «την καλεί να συνετιστεί».

  Αδιανόητο και το γεγονός πως παρά την παραβατική τουρκική συμπεριφορά εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας, η ΕΕ είναι έτοιμη να αρχίσει την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, να επαναλάβει τον διάλογο σε υψηλό επίπεδο και να συνεχίσει τον διάλογο για την κατάργηση της θεώρησης διαβατηρίου για είσοδο τούρκων πολιτών στην ΕΕ.

  Η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έστω και την υστάτη να ορθώσει ανάστημα και να απαιτήσει από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς να αντιμετωπίσουν το εθνικό μας ζήτημα ως είναι, δηλαδή πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και όχι να εργαλειοποιούν το εθνικό μας πρόβλημα, ώστε να έχουν ανταλλάγματα για παραχώρηση στον Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να «κτίσουν γέφυρες επικοινωνίας και θετικής ατζέντας». Τώρα είναι η ώρα της αναγνώρισης της ΚΔ από την Τουρκία.

  Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τα δίκαια του λαού και να υπηρετήσει το εθνικό μας συμφέρον.

  ΤΡΙΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ