«Η Κύπρος οφείλει να προβεί σε διαπραγμάτευση με τη Βρετανία λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία και το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων στο νησί», δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος «οι Βρετανικές Βάσεις θα πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εδαφική της επικράτεια».
Για το καθεστώς το οποίο ίσχυε μέχρι τώρα, η Πρόεδρος του Κινήματος είπε ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί και τόνισε ότι «οι κάτοικοι των Βρετανικών Βάσεων πρέπει να παραμείνουν Ευρωπαίοι πολίτες».
Η κυρία Θεοχάρους έθεσε ως παράδειγμα την Ισπανία η οποία όπως είπε «θα απαιτήσει την ένταξη του Γιβραλτάρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε οι κάτοικοι του ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ».
«Γίνονται κάποια κοσμογονικά γεγονότα, η Κύπρος γιατί να μην τα εκμεταλλευτεί;» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη τόνισε ότι «η Κύπρος όντας τόσα χρόνια αποικιοκρατικό κατάλοιπο της Βρετανίας, με συμμετοχή στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, μπορεί επιτέλους να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη και με διμερή διαβούλευση των σχέσεων μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016