Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η έδρα της εταιρείας που διαχειρίζεται το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας βρίσκεται στη Λεμεσό, πρόκειται για πλήρη αποτυχία της παρούσης κυβέρνησης αλλά και προηγούμενων, σε ότι αφορά την οχύρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

Είναι ξεκάθαρο ότι ούτε η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι οχυρωμένη και ασφαλισμένη -όπως διατυμπάνιζαν ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- ούτε οι εσωτερικές δομές του κυπριακού κράτους είναι κατοχυρωμένες. Έχουν αλωθεί εκ των έσω, είναι προφανές ότι υπάρχει Δούρειος Ίππος, και αυτό συνιστά μέγιστο κίνδυνο για την Δημοκρατία.

Επιπρόσθετα, ρωτούμε ευθέως:

–        Εναντίον ποιων θα στραφούν τώρα τα στοχευμένα μέτρα της Ε.Ε για τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και τα οποία δεν είδαμε ποτέ; Εναντίον οικονομικών παραγόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας;

–        Εναντίον συνεταίρων τους; Ή μήπως θα στραφούν εναντίον της οικονομικής ολιγαρχίας στην Κύπρο που δεν νοιάζεται καθόλου έστω και αν καταληφθεί η Κύπρος από την Τουρκία, δεδομένου ότι θα ανοίξει η μεγάλη τουρκική αγορά, όπως άνοιξαν τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας και της Κίνας μαζεύοντας όλο τον πλούτο στα χέρια τους;

Όσοι στην Κύπρο επιμένουν για τα οικονομικά οφέλη από τη λύση και οραματίζονται «το κοινό οικονομικό μέτωπο από το οποίο θα κερδίζουμε όλοι στην Ανατολική Μεσόγειο» της κ. Μπακογιάννη, ας γνωρίζει ο κυπριακός λαός ότι τα συμφέροντα τους έχουν υπόψη, και δεν νοιάζονται καθόλου αν ο λαός υποδουλωθεί και αν η Κύπρος γίνει βιλαέτι της Τουρκίας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020