Ζητούμε την επιβολή εμπάργκο και για την Τουρκία

  Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει την άμεση απαγόρευση πτήσεων Ευρωπαϊκών Εταιρειών στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

  Τα εγκλήματα που διαπράττει η Τουρκία εναντίον της ανθρωπότητας δεν είναι λιγότερο απεχθή από την κρατική τρομοκρατία της Λευκορωσίας και του Λουκασένκο.

  Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχεται σχεδόν μισό αιώνα από την Τουρκία και ο εναέριος χώρος της χώρας αυτής είναι κλειστός για κάθε Κυπριακό αεροπλάνο.

  Με αφορμή την επιβολή εμπάργκο στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας από την ΕΕ επισημαίνουμε ότι η Επιτροπή οφείλει να επιβάλει ανάλογο εμπάργκο και στην Τουρκία για όλες τις Ευρωπαϊκές Αεροπορικές Εταιρείες. 

  Αυτό απαιτεί η στοιχειώδης αίσθηση Δικαιοσύνης στην αντιμετώπιση εγκληματιών.  

  Θυμίζουμε βέβαια ότι η πτώχευση και καταστροφή των Κυπριακών Αερογραμμών, της EUROCYPRIA και της COBALT αποδόθηκαν και στο ότι η Τουρκία δεν επέτρεπε τις πτήσεις Κυπριακών αεροσκαφών στον εναέριο της χώρο. Και συνεπώς είναι πολύ πιθανό το κλείσιμο του εναερίου χώρου της Λευκορωσίας πρωτίστως να πλήξει τις Ευρωπαϊκές Αεροπορικές Εταιρείες. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν πείθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού σε συνεντεύξεις του λέει πως έχει κάνει επισήμανση αυτή.

  Αν αυτό το εμπάργκο είναι πραγματικό και όχι πομφόλυγα όπως τα πλείστα μέτρα που λήφθηκαν κατά της Ρωσίας αλλά δεν εφαρμόζονται για τις χώρες του πλούσιου Βορρά, γιατί δεν επιβάλλεται το ίδιο μέτρο κατά της Τουρκίας;

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  ΤΡΙΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2021